اکستن اکسپو

صادرات به امارات

آموزش صادرات

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ 108 بازدید
اکستن اکسپو
صادرات به امارات

صادرات به امارات

با تبدیل شدن کشور امارات و مخصوصا شهر دوبی به هاب تجاری دنیا برای ورود به بازار خاورمیانه، این کشور به بازار هدف خوبی برای صادرات محصولات ایرانی تبدیل شده و برای شرکت‌های تجاری ایرانی فرصت یک تجارت پرسود را فراهم کرده است.

برای صادرات محصولات ایرانی به امارات، باید درک خوبی از نیاز مردم و صنعت این کشور داشته باشید. همچنین ورود در این مسیر، نیازمند یک استراتژی جامع است که شامل تحقیقات بازار، رعایت مقررات و ایجاد همکاری‌های قابل اعتماد می‌باشد. باید دقت کنید که صادرات فقط در مورد حمل و نقل محصولات از یک نقطه به نقطه دیگر نیست، بلکه شما باید اطمینان حاصل کنید که محصول یا خدمت شما به نیازها و انتظارات بازار هدفتان پاسخ مناسبی می‌دهد. این مقاله به شما کمک می‌کند تا به شناخت نسبی خوبی از بازار امارات برسید تا بتوانید به یک صادرات پایدار دست پیدا کنید. اگر قصد صادرات به امارات را دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

پتانسیل‌های صادرات به امارات

بازار کشور امارات در عین متنوع بودن، تقاضای بالایی برای کالاهای باکیفیت و مصرف‌ محور دارد و باید گفت که مردم این کشور از قدرت خرید بالایی برخوردارند و از طرفی تعهد این کشور به تبدیل شدن به یک مرکز تجارت جهانی به این معنی است که به طور مداوم به دنبال واردات کالاهای با کیفیت بالا است. با این فرض، صادرات محصولاتی مانند مواد غذایی و آشامیدنی، منسوجات، فناوری، صنایع دستی و هر محصولی از ایران، که بتواند این تقاضا برای کیفیت بالا را پاسخ دهد، می‌تواند تجارت جذاب و پرمنفعتی را رقم بزند.

10 محصول برتر برای صادرات به امارات

طبق آمار صادرات سال 1402 که توسط گمرک ایران منتشر شده است، 10 محصول ایرانی که به امارات صادر شده است و 94 درصد صادرات ایران به امارات را به خود اختصاص داده است به شرح جدول زیر است:

ردیفسرفصل تعرفهشرح تعرفهارزش دلاریوزن (تن)سهم از کل صادرات (٪)
127سوخت‌های معدنی، روغن‌های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ موم‌های معدنی 3,636,106,188 7,754,768 55%
274مس و مصنوعات از مس 725,227,332 87,028 11%
329محصولات شیمیایی آلی 677,594,297 1,330,401 10%
472چدن، آهن و فولاد 362,552,444 721,012 5%
58میوه‌های خوراکی؛ پوست مرکبات یا پوست خربزه و همانند 276,444,131 448,037 4%
67سبزیجات، نباتات، ریشه و غده‌های زیرخاکی خوراکی 255,033,877 711,498 4%
728محصولات شیمیایی غیرآلی؛ ترکیبات آلی یا غیرآلی فلزات گرانبها؛ فلزات خاک‌های کمیاب 105,517,165 84,809 2%
803ماهی‌ها و قشرداران؛ صدفداران و سایر آبزیان فاقد ستون فقرات 75,089,976 32,534 1%
909قهوه، چای، ماته و ادویه 66,283,883 1,029 1%
1039مواد پلاستیکی و اشیا ساخته شده از این مواد 61,820,466 46,148 1%
جمع 6,241,669,759 11,217,265 94%

همانطور که در در جدول مشاهده می‌کنید، حدود 55 درصد از کل صادرات ایران به امارات مربوط به کد تعرفه 29 می‌باشد. با بررسی بیشتر آمار به این نتیجه می‌رسیم که 96 درصد از صادرات این کد تعرفه به امارات مربوط به ۸ کد تعرفه 27111990، 27101290، 27132000، 27101990، 27075000، 27079900، 27101940، 27101950 می‌باشد.

جهت بررسی بیشتر، فایل اکسل آمار کل صادرات ایران به امارات در سال 1402 جهت دانلود و بهر‌ه‌برداری شما مخاطبان محترم قرار داده شده است.

آمار صادرات ایران به امارات در سال 1402- گزارش گمرک

مزایای صادرات به امارات

صادرات به امارات، برای کسب و کارهای ایرانی مزایای زیادی به همراه دارد. در این بخش به مهم‌ترین مزایای صادرات به امارات پرداخته می‌شود.

قوانین افتتاح حساب منعطف در امارات

همانطور که قبلا اشاره کردیم، با توجه به شرایط اقتصادی مناسب در امارات و تلاش برای تبدیل شدن به مرکز تجارت جهانی، افراد و شرکت‌های بین‌المللی زیادی به دنبال سرمایه‌گذاری در این کشور توسعه یافته هستند. همین امر باعث شده است تا قوانین افتتاح حساب و خدمات بانکی متنوعی برای شرکت‌ها و افراد خارجی در نظر گرفته شود.

از مهمترین مزایای افتتاح حساب بانک در امارات عبارت هستند از:

  • بهره مندی از خدمات بانکداری اینترنتی
  • برخورداری از تسهیلات مالی مانند اعطای وام به شرکت‌ها
  • سپرده‌گذاری ایمن با سود‌دهی مناسب
  • دریافت دسته چک و کارت ATM
  • مبادلات ارزی با دلار، یورو و …
  • امکان افتتاح حساب بین‌المللی و بهره بردن از سیستم swift
  • ثبات اقتصادی کشور امارات

انواع مختلف حساب بانکی در امارات

شرایط افتتاح حساب در امارات برای ایرانیان تابع ضوابط خاصی است. افتتاح حساب بانکی برای ایرانیان در امارات میسر و امکان‌پذیر است اما این کار برای افراد غیر‌مقیم ممکن است به دلیل تحریم‌ها با موانع و یا محدودیت‌هایی همراه باشد که بایستی حتما قبل از هر اقدامی اطلاعات کامل در خصوص قوانین و نحوه افتتاح حساب بانکی در امارات برای ایرانیان غیرمقیم را داشته باشید تا با مشکل مواجه نشوید.

به طور کلی، ایرانیان غیرمقیم در امارات، برای افتتاح حساب باید حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

  • در امارات صاحب ملک باشند
  • در امارات شرکت ثبت کرده باشند
  • از طریق استخدام در شرکت‌های اماراتی اقامت کاری اخذ کرده باشند

برای افتتاح حساب در امارات انواع مختلفی از حساب‌ها وجود دارد که شما می‌توانید با توجه به نیازی که دارید اقدام به انتخاب نوع حساب کنید.

حساب جاری: حساب‌‌های جاری برای تراکنش‌ها و فعالیت‌های روزمره شما بسیار مناسب خواهند بود. این نوع حساب‌ها دسته چک نیز دارند اما اگر بخواهید به عنوان محل نگهداری سپرده از آن استفاده نمایید، گزینه مناسبی نخواهند بود.

حساب پس‌انداز: همانطور که از نام آن مشخص است، این نوع حساب به صورت پس‌انداز بوده و بانک بابت آن سپرده به شما سود پرداخت می‌کند.

حساب اشتراکی: این نوع حساب به دو یا چند فرد، به صورت شراکتی، اجازه می‌دهد تا حسابشان را مدیریت کنند.

حساب حقوقی: حساب حقوقی مختص شرکت‌ها در دبی است. حساب حقوقی در واقع برای پرداخت حقوق کارمند است. شرکت از بانک می‌خواهد برای حقوق کارمندان خود یک حساب در نظر بگیرد. (لازم به ذکر است که کارمند باید اقامت امارات را داشته باشد)

کمک به توسعه برند و کسب و کار شما

امارات یکی از کشوهای مهم اقتصادی و تجاری در دنیا محسوب می‌شود و همین امر باعث شده تا شرکت‌های مهم و بزرگی از سراسر دنیا در این کشور سرمایه‌گذاری کنند؛ مشخص است که حضور شما و کسب و کارتان در این فضا به شما این امکان را می‌دهد تا از طریق ارتباط با بزرگترین شرکت‌های دنیا کسب و کار و برند خود را به عنوان یک برند جهانی معرفی کنید و تجارت خود را گسترش دهید.

موقعیت جغرافیایی استراتژیک امارات

موقعیت جغرافیایی استراتژیک امارات متحده عربی می‌تواند به عنوان یک دروازه ورود به بازار آفریقا و اروپا عمل کند و فرصت‌های صادراتی ویژه‌ای را برای شما فراهم کند. از سوی دیگر، امارات خدمات لجستیک و حمل و نقل کاملی را به شرکت‌های تجاری ارائه می‌دهد که همین امر از مهم‌ترین علل توسعه روزافزون تجارت این کشور است.

مهم‌ترین بنادر تجاری امارات

به دلیل موقعیت جغرافیایی امارات، تقریبا تمام تجارت این کشور از طریق دریا انجام می‌شود و به همین دلیل، شناخت موقعیت و جایگاه این بنادر برای شما ضروری است. مهم‌ترین بنادر تجاری امارات به شرح زیر است:

بندر خلیفه (AEKHL)

بندر خلیفه به عنوان بندر شاخص ابوظبی و از مهمترین بنادر تجاری امارات به شمار می‌رود. این بندر که در نزدیکی بندر تاویله قرار دارد، در حال حاضر در دست ساخت است و قرار است تا سال ۲۰۳۰ تکمیل شود. بندر خلیفه با هدف جایگزینی عملیات باربری از بندرگاه زاید است و در حال حاضر، رسیدگی به کشتی‌های کانتینری منحرف شده از بندر زاید را آغاز کرده است.

بندر زاید (AEMZD)

بندر زاید یکی از بنادر مهم در آب‌های عمیق ابوظبی است که از سال ۱۹۷۲ راه‌اندازی شده است. این بندر به بخش بزرگی از کشتی‌های در حال تردد در ساحل خلیج فارس خدمات‌رسانی می‌کند و در مساحتی به وسعت ۲۵ کیلومتر مربع واقع شده است.

یکی از ویژگی‌های مهم بندر زاید این است که به شرکت‌های تجاری اجازه می‌دهد تا کالاها را مستقیماً از داخل محوطه بندر ذخیره و توزیع کنند و زمان ترانزیت و هزینه‌ها را کاهش دهند. بندر زاید همچنین دارای یک بخش مهندسی برای تعمیر و سرویس کشتی‌های تجاری است.

بندر مصفا (AEAMF)

مصفا یک منطقه عمدتا صنعتی است و همین امر این بندر را به یک بندر صنعتی تبدیل کرده است و در آن خدمات مسافری به ندرت ارائه می‌شود. چندین صنعت و کارخانه وجود دارد که در مقابل بندر قرار دارند. از جمله این صنایع می‌توان به صنایع فولادی، کشتی‌سازی و ساخت دکل‌ها و سازه‌های دریایی اشاره کرد. همچنین انبارهای تجاری بزرگی در بندر مصفا وجود دارد که می‌توانند خدمات نگهداری و توزیع کالا را به شرکت‌های تجاری ارائه دهند.

بندر مصفا
بندر مصفا

بندر جبل علی (AEJEA)

بندر جبل علی یک بندر تجاری مهم برای شرکت‌ها، چه در سطح جهانی و چه داخلی است. بندر جبل علی، بندری شاخص در تجارت جهانی است که با حمل و نقل به آسیا، خاورمیانه، شمال آفریقا و اروپا سروکار دارد. ظرفیت جابجایی محموله این بندر، ۲۲.۴ میلیون TEU است.

بندر جبل علی که در ساحل خلیج فارس واقع شده است، حدود 35 کیلومتر با دبی و حدود 187 کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد. وسعت این شاهراه تجارت بین‌المللی 47.1 کیلومتر است. این بندر به‌طور هفتگی با بیش از ۱۰۰ بندر در جهان ارتباط دارد و به بیش از ۱۷۰ خط کشتیرانی خدمات ارائه می‌کند.

بندر جبل علی
بندر جبل علی

از مهم‌ترین مزایای استفاده از بندر جبل علی در فرآیند حمل و نقل کالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تسهیلات بارگیری و تخلیه با استفاده از تجهیزات پیشرفته
  • موقعیت جغرافیایی استراتژیک بندر جبل علی
  • سهولت ترانزیت بار از بندر جبل علی به بنادر مختلف جهان
  • وجود انبارهای متعدد در بندر جبل علی
  • زیرساخت‌های حمل‌ و نقل داخلی پیشرفته

در این بخش از مقاله سعی شد تا مهم‌ترین بنادر کشور امارات معرفی شوند. بررسی سایر بنادر امارات، در مقاله دیگری به صورت مجزا انجام می‌شود.

معایب و چالش‌های صادرات به امارات

در حالی که صادرات به امارات می‌تواند یک فرصت بزرگ برای کسب و کارها باشد، اما با چالش‌هایی هم همراه است. برخی از این چالش‌ها و مشکلات به دلیل وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی و مالی است و بخش دیگری به عدم انجام مذاکرات تجاری لازم توسط سازمان توسعه تجارت با کشور امارات برمی‌گردد.

از جمله چالش‌ها و معایب صادرات به امارات عبارت است از:

رقابت قوی؛ چالشی بزرگ در بازاریابی

همانطور که در بخش‌های قبلی مطرح شد، کشور امارات به جولانگاه محصولات ابرقدرت‌های تجاری دنیا تبدیل شده است. پر واضح است که برای رقابت با این محصولات، که از استانداردها و کیفیت بالایی برخوردارند، شما باید علاوه بر داشتن کیفیت بالا، از نهایت خلاقیت و توانمندی خود در زمینه بازاریابی استفاده کنید تا بتوانید بازار خوبی برای محصولات خود به دست آورید.

امارات یک کشور با فرهنگ و تمدن متفاوت است و برای موفقیت در بازاریابی، شناخت کامل از فرهنگ و تمدن اماراتی ضروری است. آمارها نشان می‌دهند که برندهایی که توانسته‌اند فرهنگ محلی را در بازاریابی خود در نظر بگیرند و با مخاطبان محلی ارتباط برقرار کنند، بهترین نتایج را کسب کرده‌اند. خوشبختانه کشور امارات به ایران نزدیک است و ایرانی‌های بسیاری نیز در آن زندگی می‌کنند. شما می‌توانید از این ظرفیت برای شناخت هر چه بهتر فرهنگ مردم امارات استفاده کرده و مؤثرترین روش‌های بازاریابی را برای فروش محصول خود به کار بگیرید.

یکی دیگر از راهکارهای مقابله با مشکلات بازاریابی در امارات، استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. شبکه‌های اجتماعی رایج در امارات مانند Instagram و Twitter می‌توانند در فرآیند بازاریابی و جذب مشتری، کمک ویژه‌ای به توسعه کسب و کار شما بکنند.

مشکلات بلوکه شدن پول بدلیل تحریم‌ها

بدلیل تحریم‌های علیه ایران از یک سو، و رابطه خوب امارات با آمریکا و اسرائیل از سوی دیگر، ممکن است در برخی موارد سختگیری‌هایی برای شرکت‌های ایرانی درخصوص مسائل مالی و حقوقی لحاظ شود. پیشنهاد ما این است که اگر قصد ورود به بازار کشور امارات را دارید، حتما از طریق یک مشاور مسلط به قوانین مالی و حقوقی امارات کار را شروع کنید تا در ابتدای کار دچار مشکل نشوید.

 

در این نوشته سعی کردیم تا موارد مهم و کاربردی درخصوص صادرات کالا از ایران به امارات را به شما مخاطبان عزیز ارائه کنیم. امیدواریم بتوانید صادرات پایدار و موفقی به کشور امارات داشته باشید.

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *